Magán könyvkiadás

Magán könyvkiadás

Miért akarsz könyvet írni?

2020. szeptember 03. - Kapitányvoltam.hu

Miért akarsz könyvet írni?

Ez több okból is az egyik legfontosabb kérdés. Ugyanis egy könyv megírása és kiadása egy viszonylag hosszú folyamat. Legalábbis elég hosszú ahhoz, hogy közben elveszítsd a motivációdat. Tehát meg kell találnod magadban azt az őszinte választ, ezáltal azt az okot, ami végig ki fog tartani az út alatt. Azt az okot, amihez mindig vissza tudsz nyúlni akkor, ha nehézségekbe ütközöl, ha úgy tűnik, hogy nincs értelme, ha azt látod, hogy kudarcot vallasz. Tudnod kell, hogy ilyen helyzet lesz bőven. Aki háborúba megy, fegyverkezzen – szól a mondás. Már pedig te most egy háborúba készülsz, elsősorban önmagaddal, az idővel, a pénzzel, a körülményekkel fogsz harcolni.

Arra a kérdésre, hogy miért akarsz könyvet írni már csak amiatt is fontos, hogy válaszolj magadnak, mert ettől függhet például az, hogy mennyi időt szánsz rá. Hiszen azt az időt, amit most a könyved megírására, kiadására és értékesítésére fogsz fordítani elveszed valahonnan. Lehet, hogy a családodtól, a barátaidtól. Ezért jobb, ha felkészülsz a velük való és a fentiek miatti konfliktusokra is. Ami akkor fog előkerülni, ha „már megint nincs időd rájuk, mert már megint csak azzal a könyvvel foglalkozol, amiből soha nem lesz semmi”. Kemény szavak, kemény helyzetek. De senki nem mondta neked, hogy könnyű lesz.

A kérdésre adott válaszod a későbbi stratégia kialakítása miatt is fontos. Ugyanis teljesen más az irány akkor, ha a te célod egy önmegvalósítás, függetlenül minden piaci viszonytól, és más akkor, ha a könyveddel a megélhetésedhez szükséges pénzt akarod megteremteni. Persze, lehet, hogy majd evés közben jön meg az étvágy, és menet közben váltasz át az önmegvalósításból a profit szerzés irányába, de indulásnál döntened kell.

Kinek fog szólni a könyved?

Hasonlóan fontos kérdés, mint az, hogy miért akarsz könyvet írni, és attól nem is választható el teljesen. Gondolj csak bele, hogy másként kell elkezdened a folyamatot akkor, ha csak a magad szórakozására írsz, és másként, ha egy szakmának fogalmazod meg a gondolataidat. Megint más, ha egy szűk kört célzol meg a könyveddel és más, ha egy nagyon széles rétegnek akarsz megfelelni.

Ne felejtsd el, hogy a könyv stílusának, a szóhasználatnak is igazodnia kell a célközönséghez. Sőt! Természetesen más lesz a tagolása egy szakmai könyvnek és más egy anekdota gyűjteménynek. Amennyiben ezt nem veszed figyelembe, úgy ennek hiányában részben érdektelenséggel, részben értetlenséggel találkozhatsz.

Hogy ne kerülj ebbe a helyzetbe, megírtam a könyvem, amely A magán könyvkiadás gyakorlati kézikönyve, címet kapta. Ha tényleg szeretnéd, akkor állj neki. Már ma. Ne halogasd. Most már segítséged is van hozzá! 

Sok sikert kívánok!

Dr. Váczi István

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://magankonyvkiadas.blog.hu/api/trackback/id/tr5216188224

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása